Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Berliner Unterwelten (Schuilbunker Brunnenstraße)

Er zijn veel objecten te vinden in de zanderige ondergrond van Berlijn. Begraafplaatsen, geheime schuilkelders, riolen en zelfs een vliegtuig fabriek werd gebouwd onder het oppervlak van de stad. Veel van deze structuren bestaan vandaag de dag nog steeds.

In het najaar van 1997, zijn een paar enthousiastelingen bijeen gekomen om deze ondergrondse wereld te verkennen. De organisatie die zij hierdoor hebben opgericht, de "Berlin Underworlds' Association", vindt en documenteert dergelijke verborgen installaties, waardoor sommigen van hen toegankelijk worden voor het publiek. Bovendien is het gebruik van deze sites voor culturele doeleinden (zoals tentoonstellingen, theatervoorstellingen en concerten). De organisatie heeft reeds talrijke vergeten Ondergrondse constructies ontdekt, maar vele andere geheimen zijn nog steeds om ontdekt te worden. Kom en klim met ons in de verborgen geheimen van Berlijnse Onderwereld.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)