TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Anti-Kriegs-Museum Berlijn

In een winkelpand aan de Brüsseler Strasse is het Anti-Oorlogs-Museum gevestigd. Het museum werd voor het eerst geopend in 1925, maar het werd in maart 1933 verwoest door de leden van de Sturmabteilung (SA). In 1982 werd dit museum heropend, vijftien jaar na het overlijden van de oprichter Ernst Friederich (1894-1967). Het anti-oorlogsmuseum geeft een beeld van de Eerste- en Tweede Wereldoorlog en het belang van vrede.

De expositie bestaat uit foto’s, artikelen en archieven over beide wereldoorlog en het dagelijkse leven in oorlog gedurende deze periodes. Er is ook een kunstgalerie, genaamd de "Peace Gallery", waar onder andere een grote wereldkaart hangt met daarop de brandhaarden voor oorlogen in het heden.

De kelder van het museum werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilkelder tijdens geallieerde bombardementen. Hier zijn vele originele items te bezichtigen die een goede indruk geven van het verblijf in een schuilkelder tijdens de geallieerde bombardementen van Berlijn.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)