TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Historical Museum December 1944

Het museum "December 1944" geeft getrouw de geschiedenis weer en laat de bezoekers een van de belangrijkste collecties van Europa zien. Het laat op levendige wijze de geschiedenis herleven, door 15 dioramas, (pantser)voertuigen, geschut, 85 modellen, allemaal voorzien van originele uitrusting, evenals algemeenheden, meer dan duizend insignes, wapens en uitrusting, zoals ceintuurgespen, helmen en petten, affiches, kranten, en een indrukwekkende hoeveelheid materiaal, toendertijd gevonden in La Gleize. Voor het militaire aspect, nooit getoonde fotos, kaarten, maquettes, dokumenten en tijdsgebonden films die de operaties verduidelijken.

De tanks "Königs Tiger" en "Goliath", de 120 mortier, het anti-tankgeschut "pak 37", de persoonlijke kaartenstandaard van J.Peiper, de maquettes en gevechtskaarten, brokstukken van vliegtuigen, foto's die ter plaatse werden genomen, de film die werd opgenomen in Stoumont La Gleize tijdens de slag, en oneindig veel voorwerpen die op het strijdveld werden teruggevonden verlenen dit museum een enorme authentieke waarde. Of zoals de veteranen het graag uitdrukken: "hier ruikt men nog het kruit"...

Het museum is in 2013 compleet verbouwd.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken