TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

In Memoriam: Crashlocatie P-38 Lightning 1. Lt. Delorn Lee Steiner

In Memoriam: crashlocatie P-38 Lightning 1. Lt. Delorn Lee Steiner

Op 31 januari 1944 vond er een groot luchtgevecht boven Mierlo en Nuenen plaats door 47 P-38ís, 87 P-47ís en Duitse vliegtuigen. Hierbij zijn twee P-38J Lightnings binnen de gemeente Nuenen neergestort.
Beide waren van het USAAF 55FG/38FS gelegerd in Nuthampstead sinds 1943.

Hier stortte op 31 januari 1944 rond 15:55 tijdens een fightersweep bovenNoord Brabant en Midden Limburg het tweede jachtvliegtuig neer, eveneens een Lightning P-38J. Hierbij sneuvelde:
-.1 Lt. Delorn Lee Steiner, 23 jaar, zoon van Joseph E. Steiner en Doris Bisterfeldt.
Delorn Steiner werd aanvankelijk begraven op het Oorlogskerkhof te Woensel, later herbegraven op het Oorlogskerkhof Margraten en uiteindelijk in 1949 begraven in Ellsworth, Kansas, USA.

De informatiezuil op deze locatie is onderdeel van een fietsroute sinds 2014, viering 70 jaar bevrijding Nuenen c.a.

Aanvulling: Na onderzoek en getuigenverklaring is gebleken dat deze crashsite is verwisseld met die van 1 Lt. Morris Leve elders in Nuenen. Leve was de andere piloot die op 31-1-1944 in Nuenen omkwam tijdens hetzelfde luchtgevecht. De informatiezuilen moeten hiervoor nog aangepast worden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Geert-Jan van Glabbeek
  • Foto's: Geert-Jan van Glabbeek