TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Kapitein Paul Claes Nieuwpoort

In het militaire kamp van Lombardsijde staan negen monumenten die hulde brengen aan regimenten van het Belgische leger en hun gesneuvelde manschappen.
Na de val van de Berlijnse muur is België begonnen met het sluiten van zijn kazernes in West-Duitsland . Na hun verhuis zijn er enkele regimenten ondergebracht in Lombardsijde waar de meeste later zijn ontbonden. De monumenten in het kamp zijn de laatste herinneringen aan een stuk Belgische militaire geschiedenis.
In het kamp van Lombardsijde staat een gedenkteken voor Kapitein Paul Claes, geboren in Elsene op 12 juni 1892. Tijdens de Eerste wereldoorlog was hij officier bij het 2 R.A.L./Groep A.A./4de Batterij (Zware Artillerie). De kapitein is omgekomen door een vliegtuigbom in Adinkerke op 13 november 1917, hij ligt begraven op de Belgische militaire begraafplaats in de Panne graf B-220.
De kazerne van het 62A in Korbach (BSD) was naar hem genoemd "Kwartier kapitein Paul Claes". Nadat de eenheid verhuisd is naar België staat zijn gedenksteen hier in het kamp.

Deze locatie is niet publiek toegankelijk.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jhonny Bastiaensen
  • Foto's: Jhonny Bastiaensen
  • Jean-Louis Peeters
  • www.wardeadregister.be/nl