TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmuseum Veen

Het Oorlogsmuseum Veen is een museum in het Land van Heusden en Altena. Wat begonnen is als een intiatiefgroep om een monument op te richten en straatnamen te vernoemen naar de verzetsmensen uit Veen, is uitgegroeid tot een museum wat in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog.

Het museum is gericht op de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder de lokale en regionale geschiedenis. Het doel is dan ook om de bezoekers een nauwkeurig beeld te geven van de gebeurtenissen die zich in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard hebben afgespeeld. Zo wordt de herinnering aan dit conflict levend gehouden en de collectie bewaard voor het nageslacht.

De collectie is mede mogelijk gemaakt door particulieren die in het bezit zijn van unieke materialen. Het museum krijgt regelmatig schenkingen van mensen die graag willen dat hun schenking met liefde en zorg tentoongesteld wordt voor een breed publiek. Het museum werkt graag aan mee.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Oorlogsmuseum Veen
  • Foto's: Peter Schipper

51.7761311, 5.10756712

Sporen van het oorlogsfront: de indrukwekkende Battlefield Tour langs de Bergsche Maas

20aug

Sporen van het oorlogsfront: de indrukwekkende Battlefield Tour langs de Bergsche Maas

VEEN - De Bergsche Maas vormde in de Tweede Wereldoorlog de frontlinie tussen Duitsers en geallieerden. Tijdens de Battlefield Tour vertelden twee kenners over wat zich zoín tachtig jaar geleden afspeelde in het gebied.

Lees meer

Oorlogsmuseum Veen moet eerder dan gedacht op zoek naar nieuw onderkomen

apr2021

Oorlogsmuseum Veen moet eerder dan gedacht op zoek naar nieuw onderkomen

VEEN Ė Het oorlogsmuseum 1940-1945 in Veen moet op zoek naar een nieuw onderkomen. Geld om een verhuizing te bekostigen heeft de stichting nog niet. Donderdag heeft de stichting een gesprek met burgemeester Egbert Lichtenberg en wethouder Paula Jorritsma over de toekomst van het museum.

Lees meer