TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonument Herhahn

Op de begraafplaats in Herhahn werd een gedenkteken voor de gevallenen opgericht voor de ontheemde inwoners van het dorp Wollseifen.
Het monument, een open beschermend gebouw gemaakt van Luxemburgse steengroevesteen, draagt een kruis gemaakt van Nideggens zandsteen.
Aan de bovenkant van de achterwand van het beschermende gebouw is een reliëf met uitzicht op het dorp Wollseifen, waaronder de inscriptie: "Het dorp Wollseifen herdenkt zijn doden", waaronder drie composiet stenen platen.

In de linker zijwand een container verzegeld met een kleine deur gemaakt van koper. Op de deur is de naam Wollseifen en het jaar 1946 gesneden, evenals waarschijnlijk een Britse soldaat, die met zijn uitgestrekte arm de weg wijst aan drie mensen uit het dorp. In de container een boek met koperen pagina's op het een lijst van de vroegere inwoners van Wollseifen en een toewijding.

Buiten het monument staat het beeldhouwwerk: een soldaat met geweer ondersteunt een knielende en biddende soldaat.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Hans Tasma