TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monumenten Franse Oorlogsbegraafplaats Kapelle

Op de Franse oorlogsbegraafplaats bevinden zich naast de graven twee monumenten: een namenwand met zuil en mozaÔek en een zuil, bekroond met de Gallische haan.

Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan alle Franse militairen, ook uit de Franse koloniŽn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog die op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld. Centraal staat een zuil, waarop drie mozaÔeken zijn aangebracht, een kruis, de Gallische haan, de wapens van Nederland en Frankrijk en een Franse tekst. Aan weerszijde van de zuil bevindt zich een wand met de namen van de gesneuvelde Franse en koloniale militairen.
In totaal zijn 600 Franse en koloniale militairen in Nederland gesneuveld, waarvan 204 niet geidentificeerd konden worden. De Gallische haan is het symbool van Frankrijk, het kruis het teken van lijden, strijd en overwinning. Het monument is onthuld op 16 mei 1946.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Mia van den Berg
  • Foto's: Arjan Vrieze