TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Slachtoffers 15 februari 1945

In het grensdorp Glane, gemeente Losser staat een monument ter nagedachtenis aan de 3 slachtoffers die om het leven kwamen doordat geallieerde vliegtuigen op 15 februari 1945 zo’n 35 brisantbommen hier lieten vallen. Bij vergissing, ze waren bedoeld voor de even verderop gelegen Duitse plaats Gronau. De brisantbommen troffen een rij woningen. Naast de 3 doden die te betreuren vielen waren er ook nog 8 gewonden bewoners. Nu herinnert niets meer aan de woningen die destijds gesitueerd waren tegenover de huidige rij woningen iets verderop aan de rechter kant van het monument hemelsbreed ongeveer 25 a 30 meter de Grensweg in.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Bjorn van Marle
  • Foto's: Bjorn van Marle

52.228819, 7.006035

Sinds het bombardement op haar dorp Glane is Annie blind: ‘Het licht ging uit, helaas voor altijd’

feb2022

Sinds het bombardement op haar dorp Glane is Annie blind: ‘Het licht ging uit, helaas voor altijd’

Haar ogen staren in het niets. Sinds 15 februari 1945, de dag dat de bommen vielen op haar dorp Glane, is Annie Bok-De Vries (85) blind. Praten over wat er die dag gebeurde, doet ze liever niet. „Ik leef nog. Dat is het grootste geschenk dat ik kon krijgen.”

Lees meer