TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Kruidentuin Die Plantage Dachau

Bij concentratiekamp Dachau beheerde de SS Europa’s grootste kruidentuin, aangeduid als ‘Die Plantage’. Deze bestond uit verschillende broeikassen, een onderzoeks- en onderwijsgebouw en bouwland. De faciliteit in Dachau was bestemd voor experimenten met biodynamische landbouw en de ontwikkeling van geneeskrachtige kruiden om Duitsland op dit gebied zelfvoorzienend te maken.

De ondervoede en verzwakte gevangenen die in de tuinen en in de kassen werden ingezet voor onderhoudswerkzaamheden, moesten ongeacht de weersomstandigheden keihard en urenlang onafgebroken zwoegen, zonder beschermende kleding en onder toezicht van wrede SS-bewakers.

De locatie is vervallen en niet vrij toegankelijk.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

48.2755948, 11.47100877

Fotoverslag Die Plantage in Dachau

23okt

Fotoverslag Die Plantage in Dachau

In ‘Meer dan alleen Auschwitz’, geschreven door TracesOfWar-medewerker Kevin Prenger, komt kort Die Plantage aan bod. Dit was gedurende de Tweede Wereldoorlog de grootste kruidentuin van Europa. Deze werd beheerd door de SS en bevond zich in de nabijheid van concentratiekamp Dachau. Koos Winkelman bezocht in oktober 2021 deze locatie en schoot de onderstaande foto’s.

Lees meer