TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crash Site RAF Bommenwerper Vickers Wellington Ic R1471 KO-T 115 Sqn

Tekst op het informatiebord :
Tijdens WO II gebeurden er 3 vliegtuigcrashes in Glabbeek. De eerste vliegtuigcrash van een Engelse bommenwerper type Vickers Wellington van het 115de RAF Squadron vond plaats op deze locatie in de nacht van 5 op 6 augustus 1941. Dit vliegtuig met zes inzittende stortte hier neer en werd neergeschoten door piloot luitenant Hans Redlich van de Duitse Luchtwaffe.
De zes Engelse inzittenden: piloot Lichtfield, piloot Jones, sergeant Boutle, sergeant Lawson, sergeant Lambert en sergeant Walker geraakten gewond. Op vraag van Burgemeester Victor Mertens ging Dokter Eugene Homans naar de plaats van de crash om er de gekwetsten te verzorgen. Zij werden naar het dichtstbijzijnde huis gebracht en dokter Homans bracht uren door bij de gewonde militairen en verzorgde hun wonden en dienden de drie zwaarst gewonden morfine toe. Het verzet kreeg hen niet tijdig weg en ze werden allen gevangen genomen door de Duitsers en na verzorging in Leuven als krijgsgevangenen naar Polen gebracht. Zij kregen allen de oorlogsdecoraties ‘War Medal’ en ‘Star’.
Deze Engelse bommenwerper was opgestegen in Marham in Engeland en had als target Frankfurt Manheim Karlsruhe in Duitsland.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Informatiebord
  • Foto's: Luc Van Waeyenberge