TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Atlantikwall - Widerstandsnest 37 Asnelles

Deze Duitse WN 37 bunker bevindt zich op de boulevard van Asnelles.
Deze kazemat had een 88mm kanon, dat gericht was op het strand voor een frontale verdediging.

Deze blokbunker aan de kust, typerend voor die langs de kust, bracht zware verliezen toe aan de geallieerden en vertraagde hun voortgang. Het kanon werd echter rond het middaguur tot zwijgen gebracht door een voltreffer van een gemotoriseerd kanon van het 147th Royal Artillery Field Regiment (Essex Yeomanry).
De bunker behoorde tot een versterkt ensemble genaamd WiderstandNest 37 of WN37 (Defensive Position 37), dat ook een mijnenveld en de gebouwen van een sanatorium omvatte.
Het sanatorium was een instelling die bedoeld was voor de isolatie van patiŽnten waarvan men dacht dat ze primaire infectietuberculose hadden. Tussen 1928 en 1938 werden bijna 2.000 kinderen opgenomen.
De Duitsers eisten het in 1940 op en het werd een belangrijk element in hun verdedigingssysteem. Op 6 juni 1944 werd het bezet door sluipschutters die in een hinderlaag lagen en rond 16.00 uur werd het ingenomen door de geallieerden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: William van der Pluijm + TracesofWar
  • Foto's: William van der Pluijm (1,2,3) + Jan van de Bos (4,5)