TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogs- en Garnizoensmuseum 'De Smederij'

Oorlogs- en Garnizoensmuseum 'De Smederij'
Het Platform Militaire Historie Ede is gehuisvest in gebouw 27 op de voormalige Arthur Koolkazerne. Het monumentale gebouw uit 1908 kent een fraaie, militaire geschiedenis en is gelegen naast de paardenstallen en bijhorende magazijnen. 'De Smederij' bevatte een werkplaats voor de zwaardveger en twee werkplaatsen voor de hoefsmeden (smidse), met een beslagloods voor de beide eskadrons Huzaren die in de cavaleriekazerne waren gehuisvest.

Met een eigen militair-historisch informatiepunt wil het Platform Militaire Historie Ede het battlefieldtoerisme in Ede ondersteunen, rondleidingen verzorgen, exposities organiseren, scholen ontvangen en wandel- en fietsroutes aanbieden. In De Smederij is tevens het Oorlogs- en Garnizoensmuseum gevestigd en wordt aan de hand van twee hoofdthema's, 'Het Garnizoen Ede' en 'Ede tijdens WO2', de militaire geschiedenis van Ede gepresenteerd.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Platform Militaire Historie Ede
  • Foto's: Arjan Vrieze

52.03491046, 5.6737228

Uitreiking Mobilisatie-Oorlogskruis Dirk ten Hove

2feb

Uitreiking Mobilisatie-Oorlogskruis Dirk ten Hove

Op vrijdagmiddag 2 februari is in 'De Smederij in Ede het Mobilisatie-Oorlogskruis postuum uitgereikt aan Dirk ten Hove. Zijn zoons Klaas en Evert Jan ontvingen het uit handen van burgemeester Verhulst. Na de toespraken is de onderscheiding geschonken aan het Oorlogs- en Garnizoensmuseum 'De Smederij' en heeft het een mooi plekje gekregen in een vitrine.

Lees meer

Opening tentoonstelling 'Ede 1945 - 1950 Wederopbouw en uitzending naar Nederlands-Indië'

27jan

Opening tentoonstelling 'Ede 1945 - 1950 Wederopbouw en uitzending naar Nederlands-Indië'

Op zaterdag 27 januari is in het Oorlogs- en Garnizoensmuseum 'De Smederij' in Ede de tentoonstelling 'Ede 1945 - 1950 Wederopbouw en uitzending naar Nederlands-Indië' geopend.

Lees meer