TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Raam van Vrede en Verzoening

Een gebrandschilderd herdenkingsraam van zes bij negen meter in de Laurenskerk te Rotterdam. Het heeft de titel ĎVrede en Verzoeningí en beeldt de bombardementen op Rotterdam, Coventry en Dresden uit en de later volgende vrede.

De Britse stad Coventry is precies een half jaar na Rotterdam gebombardeerd door de Duitsers, op 14 november 1940. Onder het nieuwe glasraam in de Laurenskerk hangt in de kapel het Cross of Nails. Dat symboliseert de verbroedering na de oorlog, het is officieel uit Coventry hiernaartoe gebracht.
Het Duitse Dresden is in februari 1945 door de Engelsen en Amerikanen zwaar gebombardeerd. Dresden is een zusterstad van Rotterdam.
In de kapel zit een filmcabine waarin beelden worden getoond van de bombardementen op Rotterdam, Coventry en Dresden. Samen met het Cross of Nails en het herdenkingsraam is het ťťn van de weinige plekken in Rotterdam waar het bombardement herdacht kan worden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Peter Schipper

Gerelateerde boeken

51.9216, 4.4857