TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Politiebureau Lohofstraat

Het politiebureau in de Lohofstraat staat er al van vóór de oorlog. Tijdens de oorlog kregen alle ambtenaren vanuit Londen de opdracht, om gewoon mee te werken. Dat werd natuurlijk ook gedaan en dat is ook de reden waarom de Jodenvervolging in Nederland zo goed lukte.
Op dit politiebureau werden gevangenen ondervraagd, opgepakte Joden en Sinti geregistreerd. Hier werden transport lijsten opgesteld. Het echtpaar Maisonpierre-Compris werd hier vanuit Sevenum naartoe gebracht en ondervraagd. Vanuit hier werden ze mee gevoerd naar het Zwarte Water waar ze werden vermoord door Johan Berendsen en Alphond Aerts.
Jan Theelen werkte hier als politie agent en gaf informatie door aan het verzet, waardoor acties konden worden uitgevoerd tegen de bezetter. Hij kreeg nooit erkenning voor zijn verzetswerk. Kortom: als dit politie bureau kon spreken, had het heel wat te vertellen.

Tegenwoordig is het een appartementen gebouw.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Herdenken in Venlo
  • Foto's: Herdenken in Venlo