TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Naval Depot Tiburon

Naval Depot Tiburon begon in 1904 als kolenstation, maar werd snel uitgefaseerd toen de marineschepen over gingen op diesel. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog nam de marine het station (toen in gebruik als een school) over en gebruikte de basis voor het vervaardigen en opslag van netten en gieken. Ook leverde de basis training in het gebruik daarvan. In augustus 1940 werd het station omgedoopt tto Naval Net Depot Tiburon. Het depot kreeg de opdracht om een 11km lange net van 6000 ton te vervaardigen. Dit net was bedoelt om de San Francisco Harbor te beschermen. Op 7 december 1941 was het net voor 85 % klaar en werd het vervaardigingsproces versneld. Uiteindelijk werd het net in tussen Sausalito tot San Francisco Marina in de Bay gespannen.

In januari 1943 werd een nieuwe trainingsbasis geoepend: De Floating Drydock Training Center Tiburon. Hier werd personeel opgeled in scheepsreparaties op floating drydocks. Het depot is in het begin van de jaren 70 grotendeels gesloten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: TracesOfWar.com
  • Richard E. Osborne, World War II Sites in the United States - A Tour Guide & Directory

37.8935111, -122.45668072