TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mount Faber Commando Centrum

Onder Mount Faber in Singapore ligt de Faber Fire Command Fortress Plotting Room, een ondergronds complex gebouwd in 1936. Het werd gebruikt om informatie over zeedoelen te ontvangen van observatieposten, de informatie in kaart te brengen en de vereiste gegevens te extraheren om op te reageren.

Er waren twee Main Fortress Plotting Rooms in Singapore en elke Counter Bombardment-kanonbatterij had een Battery Plotting Room. De met beton omzoomde doorgang was waarschijnlijk een secundaire of nooduitgang. De Fortress Plotting Room bevatte apparatuur zoals Range-finding Exchange, Fortress Plotters, Fall-of-Shot Indicators, Fire Direction Table en Ballistic Correction Calculators. De Fall of Shot Encoder stelde de Fortress Plotting Room in staat om fall of shot-waarnemingen van twee Fortress Observation Posten te nemen en ze om te zetten in Clock Code. De Australische kustverdediging gebruikte Women's Services om te werken in de plotkamers en observatieposten.

Het werd verondersteld te zijn gebruikt tijdens de bezetting en werd vermeld in het rapport.
^Bron: Rapport over installaties en buitgemaakte wapens, Java en Singapore. Van luitenant-kolonel Masataka Numaguchi van het technische hoofdkwartier van het leger en majoor Katsuji Akiyama

Er wordt momenteel aangenomen dat er 7 Main en Battery Plotting Rooms in Singapore zijn voor de verdediging van Singapore, maar deze zijn niet toegankelijk voor het publiek. Er worden echter inspanningen geleverd om de publieke participatie te verbeteren, en men gelooft dat het commandocentrum van Mount Faber uiteindelijk zal worden opengesteld voor het publiek.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Amir Shyam
  • Foto's: Amir Shyam

1.27373687, 103.81697677