TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Albaneta Boerderij Cassino

Albaneta Farm was een oud boerderijcomplex onder heuvel 593 en op een 'achterdeur'-route naar het klooster van Monte Cassino. Het werd al vroeg in de gevechten bezet door Duitse troepen en was het toneel van hevige gevechten op 19 maart 1944 toen het 20th Armoured Regiment van de New Zealand Forces door Cavendish Road opdrong in een poging een gepantserde stuwkracht te lanceren die de posities bij Monte zou omsingelen. Cassino. Duitse parachutisten, die zich rond de versterking van Albaneta Farm hadden ingegraven, sloegen de tankaanval terug. De tanks werden niet ondersteund door eigen infanterie, terug. In totaal gingen negen tanks verloren, samen met vijf doden en negen gewonden.

Poolse pantsers en infanterie vielen de boerderij aan tijdens de aanval van mei 1944, en dit keer duurde het - zij het met zware verliezen voor Shermans omdat de Duitsers de route na de vorige poging hadden ontgonnen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Traces of war
  • Foto's: Wim Hilderson (1), Koos Winkelman (2, 3, 4, 5)

Gerelateerde boeken

The Sherman Tank
Sherman Medium Tank 1942-45
British and American Tanks of World War Two

41.49954201, 13.79794165