TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker Ag 2 Argenteau

Dit is bunker Ag2 oftewel Argenteau 2 uit de 3e verdedingingslinie 'La Position Fortifiée de Liège 3 (PFL 3). Deze linie van kleine en grote bunkers zijn aangelegd tussen de 1e en 2e wereldoorlog ronde de jaren '34 en '35.

De sector Argenteau (dorp naast Visé) bestond uit 10 bunkers waarvan er nog 7 bestaan. 3 bunkers van deze sector zijn na de oorlog gesloopt.

De PLF vormt 4 linies van forten en bunkers ter verdediging van de stad Luik.

Dit is de 2e bunker uit de Sector Argenteau. Aan de zuid-westzijde bevindt zich op circa 500 meter de grotere bunker Ag 1. Deze sector wordt aan de noordelijke zijde begrenst door de sector Visé, met bunker Vi1. De reeds gesloopte bunker Ag10 lag hier op circa 300 meter van bunker Vi 1.Aan zuidelijke zijde bevindt zich sector Barchon-Meuse (BM) van 2e linie (PFL 2) met 6 bunkers.

Het is het kleine type vierkante bunker en bevindt zich aan de rand van een boomgaard en wordt door de landeigenaar als veldschuur gebruikt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski