TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Shriver House

In juli 1863 was het huis het huis van George en Hettie Shriver en hun kinderen, Sadie (7) en Mollie (5). Het werd gebouwd in 1860 en was een van de mooiste huizen in Gettysburg. Het was ook een bedrijf voor George met 'Shriver's Saloon and Ten-Pin Alley' in de kelder. Toen de Zuidelijke troepen de stad bezetten, drongen ze het Shriver House binnen en richtten op zolder een sluipschuttersnest op. Ooggetuigenverslagen maken destijds melding van ten minste twee Zuidelijke slachtoffers, waarvan het bewijs is bevestigd door forensisch onderzoek van Crime Scene Investigation. Het lijkt erop dat het huis als medische faciliteit is gebruikt, nadat tijdens renovaties medische benodigdheden en veel ongebruikte en gebruikte kogels zijn ontdekt.
Het museum is gewijd aan het tonen van het burgerleven ten tijde van de burgeroorlog en het huis is nauwkeurig ingericht om dit weer te geven. Re-enactors nemen je mee op reis door het huis zoals het er misschien uit heeft gezien, inclusief het sluipschuttersnest.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward