TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Nationaal Militair Park Gettysburg

Het nationale militaire park Gettysburg (Gettysburg National Military Park) geeft een beeld van hoe dit slagveld er tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog uit heeft gezien. Hier heeft in 1863 de bekende en bloedige veldslag afgespeeld die De Slag bij Gettysburg (Battle of Gettysburg) heet. De Slag bij Gettysburg was een keerpunt in de Burgeroorlog. De aanval op het Noorden door het leger van het Zuiden, onder leiding van generaal Robert E. Lee eindigde hier.

Het slagveld is een verzamelplaats van kanonnen, monumenten en andere voorwerpen uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Er is bovendien een museum en een bezoekerscentrum. Vanuit hier kunnen tours over het slagveld worden gestart. Deze tours kunnen onder leiding van een gids te voet, per auto of bus worden afgelegd. Je kunt ook zelf een route volgen, bijvoorbeeld met in het bezoekerscentrum te verkrijgen kaarten, boeken of CDís.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

On Hallowed Ground