TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker EC 1 Chaudfontaine

Bunker EC 1 en ligt in het bos van Chaudfontaine en is moeilijk te bereiken.

Via de Chemin des Meuniers kun je op een gegeven moment via een veldweg in het bos komen, waar na enig zoeken aan de rechterkant de deels overwoekerde bunker te vinden is.

Het is de 1e bunker van de sector Embourg-Chaudfontaine (EC), van de 2e verdedigingslinie van de stad Luik, la Position Fortifiée de Liège (PFL 2) en hoort bij forten Embourg en Chaudfontaine. De sector bestaat uit 5 bunkers en beslaat slechts 2 km. Van de 5 bunkers zijn er nog 4 over. Bunker EC 1 bis, is later (i.v.m. bouwplannen) met grond overdekt en daardoor niet meer zichtbaar. Ten zuiden bevindt zich sector Boncelles-Embourg (BE) met 8 resterende bunkers. Ten noorden sector Chaudfontaine-Fléron (CF) waarvan nog 10 bunkers resteren.

Zoals bij de meeste bunkers, werden na de oorlog toen de bunkers hun betekenis voor de verdediging van België hadden verloren, de ijzeren luiken en deuren verkocht als schroot.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ed Lewandowski
  • Foto's: Ed Lewandowski