TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rotorua Citizens War Memorial

De inwoners van Rotorua besloten een park naast Lake Rotorua aan te leggen als gedenkteken voor de Tweede Wereldoorlog. De fondsenwerving begon in 1951. In 1955 werden contracten verhuurd voor de drooglegging van de oever van het meer en de bouw van herdenkingspoorten. Op Anzac Day 1958 opende Raymond Boord, de minister van Douane en plaatselijk parlementslid, het park en wijdde aartsdiaken R. Hodgson de herdenkingspoorten in bij de ingang van War Memorial Drive, die door het park liep.

De erelijst op de poorten bestond uit vier granieten tabletten met daarop de namen, rangen en serienummers van 93 mannen uit het gebied die tijdens actieve dienst waren omgekomen.

Op 8 oktober 1972 werd vlakbij een olijfboom geplant, geschonken door de bevolking van Kreta aan de Nieuw-Zeelandse veteranen van de Slag om Kreta. In april 1993 herontwikkelden de Rotorua District Council en de RSA het herdenkingsgebied bij de ingang van War Memorial Drive, met een plaquette met een RSA-badge en plaquettes ter herdenking van de Maleise noodsituatie en de Koreaanse en Vietnamoorlogen. Op 13 augustus 2000 onthulde de Burma Star Association (NZ) een plaquette ter ere van allen die in de Birma-campagne hadden gediend.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-38.132726, 176.253808