TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crashlocatie Vickers Wellington T2879 LN-?

Dit monument herdenkt de op 29 september 1941 op deze plaats neergestorte Vickers Wellington bommenwerper. Het toestel was op terugweg naar Engeland na een succesvol bombardement op Genua in ItaliŽ.

Tekst op de plaquette:

TER NAGEDACHTENIS AAN DE
BEMANNING VAN VICKERS WELLINGTON
T2879, 99 SQUADRON

J.S. PARRY
I.J. ROBERTSON
W.R.J. BROWN
H.MCL. MACDONALD
A.W.M. CHAPMAN
E. FIELDHOUSE

29 SEPTEMBER 1941


Een groot contingent van 99 Sqdn RAF bezoekt elk jaar Nederland om de ceremonie van 4 mei bij te wonen in De Nieuwe Ooster, die om 10.00 uur plaatsvindt. 's Middags betuigen ze hun respect bij het gedenkteken van de crashlocatie en vervolgens bij de ceremonie van 20.00 uur in Landsmeer. Op alle drie locaties paraderen ze hun Squadron Standard en plaatsen ze poppy kransen.

Van dit monument staat niks aangegeven in Landsmeer en er buiten. Ligt aan de oostkant van het dorp, manege voorbij en dan klein wandel/fietspad in, klein bruggetje over na deze manege aan rechterkant, en dan is het nog wel ongeveer 3-4 km fietsen/lopen. Men kan auto parkeren bij dit wandelpad, de rest zal gedaan moeten worden lopend of per fiets!

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl, M Mason, Kevin Green & Hille Oppedijk
  • Foto's: Lammert Melk

52.423865, 4.928382

Vandalen bekladden oorlogsmonument Landsmeer

jun2019

Vandalen bekladden oorlogsmonument Landsmeer

Vandalen hebben het oorlogsmonument in het Landsmeerderveld in Landsmeer met graffiti beklad.

Lees meer