TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Victory Museum

Het Victory Museum, voorheen bekend als museum Canadian Allied Forces 1940-1945, geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig beeld van wat er zich in die oorlogsjaren heeft afgespeeld.

Het particuliere museum, ondergebracht in bovengenoemde stichting, stelt zich ten doel om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en de - nog steeds groeiende - unieke collectie te bewaren voor de volgende generatie.

U waant zich in het museum werkelijk terug in de tijd. Diorama's geven een bijzonder realistisch, tot in het detail kloppend, beeld van scènes zoals die zich destijds hebben afgespeeld. Het museum is daarom ook opgedragen aan hen die hebben gestreden voor een vrije natie.

Even uniek als de expositie is de manier waarop U er kennis van kunt nemen. Er staat altijd een medewerker van het museum voor U klaar om U persoonlijk rond te leiden en al Uw vragen te beantwoorden.

Dit museum geeft een mooie indruk van de stad en provincie Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier zijn veel voertuigen en uniformen te zien die tijdens de oorlog of bevrijding van Groningen zijn gebruikt.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

53.213032, 6.26781

Gestolen treinwagon blijkt nieuwjaarsstunt: 'Steuntje in de rug voor museum'

jan2018

Gestolen treinwagon blijkt nieuwjaarsstunt: 'Steuntje in de rug voor museum'

De gestolen wagon van het Oorlogsmuseum in Grootegast is terecht. Leden van de Doezumer Oudjaars Ploeg hebben het museumstuk meegenomen als nieuwjaarsstunt. De actie was bedoeld om steun te vragen voor het onlangs uit Groningen verhuisde museum. Daar stopte de financiële steun namelijk eind vorig jaar.

Lees meer

Fotoverslag Museum Canadian Allied Forces 1940-1945

sep2012

Fotoverslag Museum Canadian Allied Forces 1940-1945

Mijn familie woont in Groningen en wees mij met een krantenartikel op dit museum. Het heeft erg lang geduurd voordat ik het kon bezoeken, want de verhuizing naar een grotere loods (met medewerking van de gemeente Groningen) duurde lang, en de openingstijden zijn beperkt.

Lees meer