TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Park of Military History

Dit museum is gevestigd op een oud militair leger terrein wat al veel oorlog heeft meegemaakt. Buiten staat een Sherman tank je al op te wachten. Het museum zelf is vrij nieuw, wat je zeker ziet. Verschillende gebouwen zijn nog steeds in dezelfde staat zoals ze zijn achter gelaten, met kapotte ramen. Alle bezienswaardigheden daarentegen staan in perfect gerestaureerde gebouwen.

In het eerste gebouw bevind zich een expositie over de Sloveense geschiedenis. Op dit moment ligt de focus op de onafhankelijkheids verklaring van 1991. Aan de muur hangen veel fotoís uit die tijd. In vitrines liggen de wapens. Helaas bevat deze expositie grotendeels Sloveense informatie en is de Engelse informatie schaars.

Achter dit gebouw bevinden zich een tweetal gebouwen wat echt de moeite waard is. Buiten staat er al een bruggenbouwer evenals een T-72 te wachten. In het eerste gebouw ligt de nadruk op tanks en materiaal uit de tweede wereld oorlog. Denk hierbij aan de Stuart, een T-34 en een Sherman tank. In het tweede gebouw ligt de focus op de naoorlogse tijd tot aan het heden, vooral van Russische makelarij.

Het museum is nog volop in ontwikkeling.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Daan Aikema
  • Foto's: SŠndor PŠsztorniczky (1-2) & Oorlogsmusea.nl (3-4-5)

Gerelateerde boeken

Sherman Medium Tank 1942-45
  • Artikel door Tom Notten
  • Geplaatst op 4 maart 2003

M4 Sherman

De M4 Sherman was op de Sovjet T-34 na de meest geproduceerde tank in de Tweede Wereldoorlog. De Sherman was de officiŽle opvolger van de M3 Grant middelzware tank. De M4 was genoemd naar generaal Sherman. De M4 werd niet alleen gebruikt door het Amerikaanse leger en het Amerikaanse Korps Mariniers, maar door middel van de lend-lease regeling ook door de Britten, Canadezen en de vrije Fransen. Ook werden er Shermans naar het oostfront getransporteerd om daar voor de Sovjet-Unie in actie te komen tegen de Duitsers. De tank kwam verder in actie op de slagvelden van Noord-Afrika, Zuid-Europa en natuurlijk in AziŽ voor het Amerikaanse Korps Mariniers tegen de Japanners.