TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Park of Military History

Dit museum is gevestigd op een oud militair leger terrein wat al veel oorlog heeft meegemaakt. Buiten staat een Sherman tank je al op te wachten. Het museum zelf is vrij nieuw, wat je zeker ziet. Verschillende gebouwen zijn nog steeds in dezelfde staat zoals ze zijn achter gelaten, met kapotte ramen. Alle bezienswaardigheden daarentegen staan in perfect gerestaureerde gebouwen.

In het eerste gebouw bevind zich een expositie over de Sloveense geschiedenis. Op dit moment ligt de focus op de onafhankelijkheids verklaring van 1991. Aan de muur hangen veel fotoís uit die tijd. In vitrines liggen de wapens. Helaas bevat deze expositie grotendeels Sloveense informatie en is de Engelse informatie schaars.

Achter dit gebouw bevinden zich een tweetal gebouwen wat echt de moeite waard is. Buiten staat er al een bruggenbouwer evenals een T-72 te wachten. In het eerste gebouw ligt de nadruk op tanks en materiaal uit de tweede wereld oorlog. Denk hierbij aan de Stuart, een T-34 en een Sherman tank. In het tweede gebouw ligt de focus op de naoorlogse tijd tot aan het heden, vooral van Russische makelarij.

Het museum is nog volop in ontwikkeling.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Daan Aikema
  • Foto's: SŠndor PŠsztorniczky

Gerelateerde boeken

Stalin''s Giants: The Kv-I and Kv-II (Military History Series)
British and American Tanks of World War Two
Sherman Medium Tank 1942-45
British and American Tanks of World War Two
The Sherman Tank
Russian Tanks and armored vehicles 1917 - 1945