TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Herdenkingskruis Regis Charles Deleuze Werkhoven

Op landgoed Beverweerd in Werkhoven staat in de berm van De Laan een wit herdenkingskruis. In het nabijgelegen weiland stortte op 25 februari 1945 een vliegtuig van de Royal Air Force neer. Na een bombardementsvlucht boven Duitsland werd het vliegtuig getroffen door luchtafweergeschut en stortte neer. De piloot, Regis Deleuze, overleed in de armen van de gravin Zu Castell - Castell.

Op 2 maart werd Deleuze begraven op de Algemene Begraafplaats in Werkhoven. Pas later werd hij op grond van zijn gebitgegevens geÔdentificeerd. Hij werd herbegraven in het bijzijn van zijn moeder. Later heeft de familie hem doen overplaatsen naar de begraafplaats Evere bij Brussel, waar zijn grootouders woonden.

Op de plek waar de piloot om het leven kwam werd een houten kruis geplaatst, dat in 1946 werd vervangen door het huidige model. In 1990 werd een nieuw marmeren kruis geplaatst, nadat op het kruis dat in 1968 was geplaatst de naam van de piloot verkeerd was gespeld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)