Huis Doorn

Dit landhuis werd van 1920 tot 1941 door de Duitse Keizer Wilhelm II in ballingschap bewoond. Hij stierf op 4 juni 1941. Tijdens de Duitse bezetting werd het landhuis afgegrendeld door de Nazi's en stond Wilhelm II permanent onder bewaking. De oude keizer was namelijk een tegenstander van het nationaal-socialisme. Toen Wilhelm II overleed krijg hij (tegen zijn wil in) een nationaal-socialistische bijzetting, die bijgewoond werd door onder anderen Arthur Seyss-Inquart, Wilhelm Canaris, Friedrich Christiansen en August von Mackensen.

Tegenwoordig is het landhuis een museum, waar men een 1,5 uur durende rondleiding kan krijgen door de verschillende vertrekken. Ook is er een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog in 3D.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

19aug

Aandacht voor oorlogskunst in Huis Doorn

DOORN - In Museum Huis Doorn opent volgend weekend een bijzondere tentoonstelling. Te zien is dan hoe kunstenaars in Duitsland en Nederland verzet en verdriet in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog in beeld hebben gebracht. In het kasteeltje waar de laatste Duitse keizer in 1919 in ballingschap ging zijn zestig werken te zien, waarvan 25 uit Duitsland.

Lees meer

Lees meer (1)