TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Paviljoen 'Nederland en de Eerste Wereldoorlog'

In de voormalige garage van Huis Doorn is een permanente expositie ingericht over de invloed van de Eerste Wereldoorlog op Nederland.

Er zijn vijf thema's: vluchtelingen, mobilisatie, economie / schaarste, publieke opinie en democratie.

Behalve de vaste tentoonstelling zijn er ook vaak tijdelijke exposities

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Kevin Prenger

nov2018

Museum Huis Doorn treedt toe tot Canon

[DOORN] Museum Huis Doorn is toegetreden tot de Canon van Nederland. Dat gebeurde naar aanleiding van†twee bijeenkomsten die afgelopen zondag†in de Maartenskerk gehouden werden. Die†dag werd†herdacht dat er precies honderd jaar geleden een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Corina Blommendaal Tijdens de eerste bijeenkomst werden drie geselecteerde museumstukken uit eigen collectie in de schijnwerpers geplaatst en de tweede bijeenkomst bestond uit een concert van The Konrad Koselleck Big Band met als titel 'The Concert To End All Wars'.

Lees meer

sep2018

Museum Huis Doorn toont oorlogsverwerking in de beeldhouwkunst

Op 11 november 2018 is het exact 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Ter gelegenheid hiervan is in Museum Huis Doorn tot en met 27 januari 2019 de tijdelijke expositie ĎVerzet en verdriet in beeldí te bezichtigen, die op 24 augustus geopend werd door prinses Beatrix. Aan de hand van het werk van Nederlandse en Duitse beeldhouwers wordt getoond hoe in beide landen gedurende de periode 1918-1970 beide wereldoorlogen in de vorm van kunst werden herdacht.

Lees meer

Lees meer (1)