TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Joods Historisch Museum

De collectie van het Joods Historisch Museum bestaat uit meer dan 13.000 kunstvoorwerpen, ceremoniŽle objecten en historische objecten. Een klein gedeelte van deze collectie is te bezichtigen in het museum, ook worden veel objecten gebruikt voor tentoonstellingen. Uiteraard zijn er ook Tweede Wereldoorlog gerelateerde artikelen te vinden in de collectie. Een groot deel hiervan bestaat uit door de Duitsers geroofde Joodse eigendommen. Deze eigendommen werden in 1946 vanuit Duitsland via het Amerikaanse Central Collecting Point teruggebracht naar Nederland. Vanaf 1955 is een gedeelte hiervan te zien in het museum. Op de website van het museum is de gehele collectie te bekijken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Schedelmeter geŽerd als Jodenredder

nov2018

Schedelmeter geŽerd als Jodenredder

Yad Vashem-onderscheiding: Hersenwetenschapper Ubbo AriŽns Kappers stelde in de oorlog rapporten op voor Joden die wilden bewijzen dat ze niet-Joods waren.

Lees meer

David Seymour in Joods Historisch Museum

okt2018

David Seymour in Joods Historisch Museum

De Poolse Amerikaan David Seymour (1911-1956), ook bekend als 'Chim' was een van de grote documentairefotografen van de 20ste eeuw en samen met Robert Capa en Henri Cartier-Bresson in 1947 grondlegger van het Franse fotobureau Magnum Photos. Zijn fotografie bestrijkt een periode van bijna 25 jaar, van de vroege jaren dertig tot zijn plotselinge dood in 1956, en toont grote gebeurtenissen van dieÖ

Lees meer