TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bunker Diogenes Schaarsbergen

Aan de Koningsweg in Schaarsbergen (naast de ingang van 'De Hoge Veluwe') staat een grote bunker, die in de Tweede Wereldoorlog de codenaam Diogenes had. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hier de staf van de Derde Jachtdivisie (3. Jagddivision) van de Luftwaffe gevestigd. Momenteel is het kolossale gebouw in gebruik als hulpdepot van de Rijksarchiefdienst.

De bunker kan ťťn keer per maand bezocht worden via de Fliegerhorst Deelen Tour en groepen kunnen er op afspraak terecht.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Fedor de Vries (2,3,4) & Arjan Vrieze (1,5)
Gelderland wil gigantische bunker in Arnhem als toeristische trekpleister

apr2018

Gelderland wil gigantische bunker in Arnhem als toeristische trekpleister

ARNHEM - De provincie Gelderland wil een onderzoek naar de haalbaarheid en betaalbaarheid van de kolossale bunker Diogenes aan de Koningsweg in Arnhem-Noord (Schaarsbergen) als toeristische trekpleister, bijvoorbeeld als oorlogsmuseum of WOII-erfgoedcentrum. Diogenes is het grootste rijksmonument van Nederland.

Lees meer

Unieke werkplekken te huur in de Diogenes-bunker

mrt2018

Unieke werkplekken te huur in de Diogenes-bunker

ARNHEM - Ondernemers die op zoek zijn naar een van de meest unieke werkplekken in Nederland, kunnen terecht bij de Diogenes-bunker in Arnhem. Binnen de bunker zijn vijf werkplekken te huur, van ongeveer vijftig vierkante meter. De huurprijs voor de ruimte is zeer billijk: 250 euro per maand, inclusief nutsvoorzieningen. De werkruimten zijn geschikt voorÖ

Lees meer