TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

M4A2 Sherman Tank Hechtel

In Hechtel herinnert deze Sherman M4A2 aan de Slag om Hechtel. Een herinnering aan de 35 burgers, 92 Britse soldaten en 124 Duitse soldaten die hier omkwamen. Er staat nog identieke tank in Hechtel.

Recentelijk is de tank ongeveer 50 meter verplaatst, aangezien op de oude locatie gebouwd gaat worden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Louie Matuszewski
  • Foto's: Marc Thys (1,2,3) & Peer Franken (4,5)

Gerelateerde boeken

Sherman Medium Tank 1942-45
  • Artikel door Tom Notten
  • Geplaatst op 4 maart 2003

M4 Sherman

De M4 Sherman was op de Sovjet T-34 na de meest geproduceerde tank in de Tweede Wereldoorlog. De Sherman was de officiŽle opvolger van de M3 Grant middelzware tank. De M4 was genoemd naar generaal Sherman. De M4 werd niet alleen gebruikt door het Amerikaanse leger en het Amerikaanse Korps Mariniers, maar door middel van de lend-lease regeling ook door de Britten, Canadezen en de vrije Fransen. Ook werden er Shermans naar het oostfront getransporteerd om daar voor de Sovjet-Unie in actie te komen tegen de Duitsers. De tank kwam verder in actie op de slagvelden van Noord-Afrika, Zuid-Europa en natuurlijk in AziŽ voor het Amerikaanse Korps Mariniers tegen de Japanners.