De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden onze gesneuvelde bevrijders uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van de 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. Tijdens uw bezoek in het naastgelegen informatiecentrum, krijgt u meer inzicht in de geschiedenis van het Ereveld, de bevrijding van Noord- en Oost Nederland en komt u meer te weten over het leven van de gesneuvelde militairen. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en fotoís, vaak via nabestaanden verkregen, wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden.

Het centrum is voor iedereen gratis toegankelijk en biedt een bron van informatie. Deze informatie geeft een bezoek aan de begraafplaats meer diepgang. Door middel van een unieke film wordt de bezoeker met behulp van veel authentieke beelden, in ongeveer 20 minuten, de geschiedenis en de specifieke kenmerken van het ereveld verteld en maakt u kennis met een aantal aangrijpende verhalen over gesneuvelde bevrijders. Op de introductiewand kunt u de opmars van de Canadese troepen bestuderen.

Regelmatig zijn er rondleidingen in het informatiecentrum en op de Canadese Begraafplaats, waar u zich individueel voor kunt aanmelden. Sinds de opening in september 2011 heeft het Informatiecentrum al meer dan 120.000 bezoekers gehad.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

9apr

Ank Bijleveld ontvangt boekje over bevrijding in Salland en Twente

Zaterdag 7 april is in het Informatiecentrum van de Canadese Begraafplaats te Holten het boekje ĎBeleef de bevrijding van Salland en Twenteí gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Minister van Defensie mw. Ank Bijleveld.

Lees meer

aug2016

Gesneuvelden krijgen gezicht tijdens rondleiding op Canadese begraafplaats in Holten

HOLTEN - Van een 17-jarige soldaat tot een pas getrouwd echtpaar: verhalen van gesneuvelden komen in Holten tot leven tijdens de rondleidingen.

Lees meer