Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten

De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden onze gesneuvelde bevrijders uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van de 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. Tijdens uw bezoek in het naastgelegen informatiecentrum, krijgt u meer inzicht in de geschiedenis van het Ereveld, de bevrijding van Noord- en Oost Nederland en komt u meer te weten over het leven van de gesneuvelde militairen. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en fotoís, vaak via nabestaanden verkregen, wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden.

Het centrum is voor iedereen gratis toegankelijk en biedt een bron van informatie. Deze informatie geeft een bezoek aan de begraafplaats meer diepgang. Door middel van een unieke film wordt de bezoeker met behulp van veel authentieke beelden, in ongeveer 20 minuten, de geschiedenis en de specifieke kenmerken van het ereveld verteld en maakt u kennis met een aantal aangrijpende verhalen over gesneuvelde bevrijders. Op de introductiewand kunt u de opmars van de Canadese troepen bestuderen.

Regelmatig zijn er rondleidingen in het informatiecentrum en op de Canadese Begraafplaats, waar u zich individueel voor kunt aanmelden. Sinds de opening in september 2011 heeft het Informatiecentrum al meer dan 120.000 bezoekers gehad.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

52.299497, 6.428402

Na 77 jaar heeft de in Holten begraven soldaat Richard Hardy Hodkin een gezicht

mrt2022

Na 77 jaar heeft de in Holten begraven soldaat Richard Hardy Hodkin een gezicht

Na 77 jaar heeft de omgekomen Canadese soldaat Richard Hardy Hodkin een gezicht. Dankzij het computerspel Guns of Glory en speurwerk van Marco Maarschalkerweerd. De Canadese begraafplaats in Holten is uiterst dankbaar.

Lees meer

Onderzoek Canadese begraafplaats Holten naar Ďvergetení bevrijders:

mei2021

Onderzoek Canadese begraafplaats Holten naar Ďvergetení bevrijders:

Ongeveer duizend geallieerde soldaten kwamen in de maanden na de bevrijding van Nederland in mei 1945 om het leven door zelfmoord, ziekte, verdrinking en verkeersongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Jan Braakman en Henk Vincent van de researchcommissie van de Canadese Begraafplaats Holten, waar tweehonderd van deze Ďvergeten bevrijdersí begraven liggen.

Lees meer