TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Memory International War Museum

Op initiatief van dhr. Joop Staman is er in het gebouw van de voormalige bibliotheek in Nijverdal, aan de Grotestraat, een oorlogsmuseum gevestigd.

Het museum belicht verschillende thema's van de oorlog van begin tot eind, met foto's, tekst, levensgrote diorama's, pantservoertuigen, kanonnen, poppen, etc. Onder andere de inval in Nederland, Market Garden, de Holocaust, de invasie in Normandië en het onderduiken komen aan de orde. Ook is er een grote bunker nagebouwd waarin men kan ervaren hoe het destijds was tijdens de invasie van Normandië.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel (1, 2, 3, 4), Arjan Vrieze (5, 6, 7, 8)

Gerelateerde boeken

52.364732, 6.466967

Oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal is uit de financiële problemen

mei2019

Oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal is uit de financiële problemen

Het oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal krijgt 250 duizend euro van de provincie. Het tekort dat het museum had door tegenvallers tijdens de verbouwing, is daarmee verdwenen.

Lees meer

Nijverdals museum Memory als parel van de provincie

mrt2018

Nijverdals museum Memory als parel van de provincie

NIJVERDAL - Er wordt dit jaar nog ruim 2,1 miljoen euro geïnvesteerd in Nijverdals oorlogsmuseum, dat na ingrijpende verbouwing van Overijssels belang moet zijn.

Lees meer