TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Memory International War Museum

Op initiatief van dhr. Joop Staman is er in het gebouw van de voormalige bibliotheek in Nijverdal, aan de Grotestraat, een oorlogsmuseum gevestigd.

Het museum belicht verschillende thema's van de oorlog van begin tot eind, met foto's, tekst, levensgrote diorama's, pantservoertuigen, kanonnen, poppen, etc. Onder andere de inval in Nederland, Market Garden, de Holocaust, de invasie in NormandiŽ en het onderduiken komen aan de orde. Ook is er een grote bunker nagebouwd waarin men kan ervaren hoe het destijds was tijdens de invasie van NormandiŽ.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel

Gerelateerde boeken

Oorlogs- en vredesmuseum Memory in†Nijverdal is†uit de financiŽle†problemen

mei2019

Oorlogs- en vredesmuseum Memory in†Nijverdal is†uit de financiŽle†problemen

Het oorlogs- en vredesmuseum Memory in†Nijverdal†krijgt 250 duizend euro van de provincie. Het tekort dat het museum had†door tegenvallers tijdens de verbouwing,†is daarmee verdwenen.

Lees meer

Nijverdals museum Memory als parel van de provincie

mrt2018

Nijverdals museum Memory als parel van de provincie

NIJVERDAL - Er wordt dit jaar nog ruim 2,1 miljoen euro geÔnvesteerd in Nijverdals oorlogsmuseum, dat na ingrijpende verbouwing van Overijssels belang moet zijn.

Lees meer