TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Plaats Voormalige Buona Vista Batterij

Op deze plek werd eind jaren '30 een kustbatterij geplaatst door de Britten. De batterij was bewapend met twee 15" kanonnen, die tijdens de slag om Singapore geen actie zagen. De terugtrekkende Britten bliezen de batterij grotendeels in februari 1942 op. De Japanners repareerden kanon nr.2 voor gebruik elders. Tegenwoordig zijn er geen sporen meer te vinden van deze batterij.

De foto toont het huidige Singapore Armed Forces Provost KINs-trainingskamp waar het nr. 1 15" B/L-kanon was opgesteld op het hoogste punt in het kamp net boven en buiten de foto.

Het No.2 15-inch B/L-kanon bevond zich aan de andere kant van de weg (achter de fotograaf) en bevond zich in het pand van wat vroeger de Nexus International School was, tot voor kort toen de school verhuisde en het huidige pand gepland stond te gebruiken als slaapzaal voor buitenlandse werknemers

De massieve betonnen spanten van de spoorbrug die verbonden waren met kanon nr. 2 werden ongeveer 10 jaar geleden gesloopt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Singapore 1941-1942
The Fall of Malaya and Singapore
De Japanse oorlogsmachine