TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stolpersteine De Grote Beek

Deze Stolpersteine herdenken 24 Joodse patiŽnten van het psychiatrisch instituut De Grote Beek, vermoord of verdwenen in de Holocaust.

Deze koperen plaquettes zijn in de stoep te vinden voor de huizen waarvan de voormalige, meestal Joodse, bewoners vermoord zijn door de Naziís. In de kleine, koperen plaatjes zijn de namen en de datum en plaats (meestal een concentratiekamp) waar zij vermoord zijn ingestanst.

In veel andere steden, vooral in Duitsland, komen deze monumentjes ook voor, en hun aantal, nu al vele duizenden, neemt nog steeds toe. Vrijwel alle Stolpersteine zijn gelegd door de Duitse kunstenaar zelf, Gunter Demnig.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.469223, 5.445083

Zwemmen op Landgoed De Grote Beek? Vlak na de Tweede Wereldoorlog maakte een bomkrater het mogelijk

13aug

Zwemmen op Landgoed De Grote Beek? Vlak na de Tweede Wereldoorlog maakte een bomkrater het mogelijk

EINDHOVEN - Op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven zijn sporen terug te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Er liggen drie grote bomkraters. Een van de drie was een zwembad. Oude klokken zijn gered van de vuilnishoop en krijgen weer een plek.

Lees meer