TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Anne Frank Merwedeplein Amsterdam

Het monument 'Anne Frank' in Amsterdam is opgericht ter nagedachtenis aan het 15-jarige joodse meisje Anne Frank dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Bergen-Belsen om het leven is gekomen. Van 1933 tot 1942 woonde zij met haar familie aan het Merwedeplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt. In het plantsoen waar haar bronzen beeltenis is geplaatst, liggen talloze voetstappen van haar. Het beeld herinnert ook aan de dertienduizend joodse buurtgenoten die de oorlog niet overleefden.

In 2004 diende boekhandelaar Gert-Jan Jimmink een burgerinitiatief met een groot aantal adhesiebetuigingen in bij de Amsterdamse stadsdeelraad ZuiderAmstel.
Het beeld, ontworpen door Jet Schepp, werd op 9 juli 2005 onthuld door burgemeester Job Cohen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: J.A. Bang (1, 2), Ewoud van Eig (3, 4)

Gerelateerde boeken

Het Achterhuis
Encyclopedie van de Holocaust

52.34556, 4.900222

Anne Frank Stichting nieuwe eigenaar woning Anne Frank

nov2017

Anne Frank Stichting nieuwe eigenaar woning Anne Frank

De voormalige woning van Anne Frank, aan het Merwedeplein in Amsterdam, is vanaf nu eigendom van de Anne Frank Stichting. Het huis was lange tijd in handen van woningcorporatie Ymere. Ymere gaf vorig jaar al aan het huis van de hand te willen doen vanwege de kosten voor het beheer en onderhoud.

Lees meer