TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Graven Veteranen 1e Poolse Pantserdivisie Breda

Op de Begraafplaats Laurentius in Breda zijn een aantal graven van veteranen die dienden tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de 1e Poolse Pantserdivisie.
Hun graven liggen naast het ereveld met de Poolse graven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: Bob van Vree

Gerelateerde boeken

Van paardenwagen tot tank
  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 1 mei 2013

Maczek, Stanislaw

Stanislaw Wladyslaw Maczek was een Poolse generaal die in het begin van de Tweede Wereldoorlog het commando voerde over de enige gemotoriseerde divisie van het Poolse leger. Na de val van Polen ontsnapte hij naar Frankrijk waar hij een nieuwe gemotoriseerde divisie oprichtte. Na de val van Frankrijk richtte hij in Groot-BrittanniŽ de Eerste Poolse Pantserdivisie op, waarmee hij een grote bijdrage leverde aan de geallieerde overwinning in West-Europa. Maczek was bijzonder geliefd bij zijn manschappen en werd na de bevrijding van West-Europa op handen gedragen door de Franse, Belgische en Nederlandse bevolking. Hij werd echter nogal onderschat door zijn geallieerde medestrijders.

Lees meer (3)