Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Kasteel Ter Hooge

Net buiten Middelburg ligt Kasteel Ter Hooge. Het kasteel stamt uit de 13e eeuw en heeft diverse veranderingen ondergaan. Het tegenwoordige aanzicht van het kasteel is van een verbouwing die plaats vond tussen 1754-1757.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde de commandant van het Duitse Divisiehoofdkwartier van Walcheren en de Bevelanden Generaal-Luitenant Wilhelm Daser in het kasteel en diende het tevens als officiersmess. Zijn officieren woonden in de toenmalige Buitenplaats Toorenvliedt met Stützpunkt Brünhild wat schuin tegenover het kasteel ligt. De logistieke eenheden van de staf, waaronder de veldkeuken was in ‘Vijvervreugd’ ondergebracht. Het park van Kasteel Ter Hooge is in 1947 opnieuw aangeplant. Het was geheel vernietigd na de inundatie van Walcheren in oktober 1944.
Tegenwoordig is het kasteel privé – bezit en daarom niet toegankelijk voor publiek. Wandelaars kunnen wel over de aangegeven onverharde paden langs het kasteel in het park en bos lopen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Strijd om Zeeland
Walcheren 1944
Walcheren