TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

American Motorcycle Museum

Het American Motorcycle Museum in Raalte is een museum dat gaat over Amerikaanse motoren, vooral klassiekers. Er staan ook een stuk of 10 WO2 motoren, waaronder een aantal zeer bijzondere, zoals een Indian. Indian was de grote concurrent van Harley Davidson, en deed ook mee in de race om in aanmerking te komen voor leverantie van motoren aan het Amerikaanse leger. De Indian kwam echter slechter uit de veldtesten dan Harley Davidson en daarom werden er uiteindelijk slechts 1000 van deze motoren gebouwd.

Harley Davidson kwam op de markt met de WLC- en de WLA-uitvoering van de motor die wij in Europa kennen als de "Liberator". In het museum staat een WLA in wintercamouflage, een zeldzame uitvoering. Tevens staat er nog een Harley Davidson XA, ook een zeer zeldzame motor. Dit was een kopie van de bekende Duitse BMW R75, de beste motor van de hele WO2. De Amerikanen beseften dit ook en gaven Harley Davidson opdracht om deze motor te kopiŽren.

Het is dus geen exclusief WO2 museum, maar de motoren uit WO2 die er staan zijn zo zeldzaam dat menig WO2 museum ze niet bezit, of ooit zal bezitten.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel