TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Titus Brandsma Museum

Ruim zestig jaar na zijn dood is er in het Friese Bolsward een museum geopend voor Titus Brandsma. Deze priester verzette zich tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen het nationaal-socialisme, en met name de jodenvervolging. Daardoor werd hij op 26 juli 1942 in Dachau vermoord door de bezetter.

In het museum worden verschillende historische spullen vertoond uit het familiearchief van Titus Brandsma en het Documentatiecentrum voor R.K. Friesland.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Titus Brandsma Museum organiseert lezing met Ad van Liempt

sep2018

Titus Brandsma Museum organiseert lezing met Ad van Liempt

BOLSWARD - Het Titus Brandsma Museum in Bolsward organiseert een bijzondere avond op woensdag 26 september 2018. Gastspreker Ad van Liempt houdt dan een lezing met als titel: Brandsma en De Jong Ė de tragiek van een duo.

Lees meer

Nieuwe expositie Titus Brandsma Museum geopend

apr2018

Nieuwe expositie Titus Brandsma Museum geopend

In het Titus Brandsma Museum is donderdagmiddag de nieuwe expositie 'Aartsbisschop tegenover aartsvijand' geopend door bisschop C.F.M. van den Hout en pastoor H. Nota van het Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Friesland. Zij deden dit door het onthullen van een uithangbord. Er was muziek van duo A la Carte, dat het thema 'in dilemma' uitvoerde door het publiek te laten kiezen uit de muziekstukken die zij ten gehore zouden brengen. Het openingswoord werd gedaan door voorzitter S.A.M. de Ree; bisschop Van den Hout gaf een korte inleiding over de dilemma's waarin bisschop J. de Jong tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam te staan en directeur drs. H.G. Joustra bedankte R. Vugts en G. Kist voor hun vele werk aan de tentoonstelling door hen in de bloemetjes te zetten. De leden van de expositiewerkgroep ontvingen elk eveneens een kleine attentie. Daarna was er gelegenheid voor de genodigden om de nieuwe expositie te gaan bezichtigen.

Lees meer