Monument 7de Amerikaanse Pantserdivisie

Het monument bevindt zich naast de ingang van het Liberty Park. Op het monument is de volgende tekst in zowel Nederlands als Engels geschreven:
OCTOBER 1944
TER HERINNERING AAN

de soldaten van de
7e Amerikaanse Pantserdivisie
die hun leven gaven tijdens
de bevrijding van Overloon


In oktober 1944 vond in het verlengde van operatie Market Garden de Slag om Overloon plaats. Deze slag staat ook bekend als 'De slag in de schaduw' en 'De vergeten slag'. Een felle strijd tussen de geallieerde en Duitse troepen, met grote verliezen aan beide zijden.

De Amerikaanse 7e pantserdivisie (bijgenaamd The Lucky 7th) was een van de partijen in deze slag. Om de divisie de eer te brengen heeft een groep vrijwilligers een Shermantank gerestaureerd. De gerestaureerde tank is toegevoegd aan het monument van de 7e Pantserdivisie op het Museumplein in Overloon.

De tank heeft het WD nummer, de unit code, en de naam "ABLE ABE" van een tank die tijdens de slag om Overloon is uitgeschakeld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Geen boompje is meer heel
Sherman Medium Tank 1942-45

26nov

Amerikaanse oorlogsveteraan komt tot leven in het donker in Overloon

OVERLOON - Het Oorlogsmuseum in Overloon vormde zes avonden lang het decor van het verhaal van paratrooper Vincent J. Speranza. Zaterdag was de laatste, uitverkochte avond.

Lees meer

15nov

Bij succes gaat museum Overloon vaker 's avonds open

OVERLOON - Het openen van Oorlogsmuseum Overloon in de avonduren, bij speciale gelegenheden, kan zo maar eens een vervolg krijgen. Dan moet ĎMuseum in het donkerí, dat donderdag van start gaat, wel een succes worden. Wat bezoekersaantallen betreft ziet het er goed uit. In de voorverkoop werden al ruim 1.100 kaarten verkocht, met 1.500 bezoekers speelt het museum quitte.

Lees meer