Monument Ongebroken Verzet

Tekst bij het monument:

"Beeldhouwer Hubert van Lith, natuursteen gefixeerd met een tweecomponenten materiaal.
Het beeld stelt een man voor na lange tijd in een concentratiekamp te hebben gezeten, vandaar de gescheurde kleren. Hij wordt gefusilleerd en richt daarbij ongebroken zijn ogen ten hemel. Het originele beeld in brons werd op 4 mei 1965 onthuld door Z.K.H. Prins Bernhard op het Kruisplein bij het Rijnhotel te Rotterdam."

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

19mei

Fotoverslag Militracks 10th Anniversary Edition

Dit weekend was voor de 10e keer het Militracks evenement op het terrein van Oorlogsmuseum Overloon. Het evenement toont ruim 100 voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog van Duitse makelij, veelal rijdend over het parcours. Team TracesOfWar was ook dit jaar weer ter plaatse en maakte de volgende reportages.

Lees meer

19mei

Nieuwe tentoonstelling Overloon: Kantelpunt Europa

Dit weekend, tijdens Militracks, was het alvast mogelijk om de nieuwe tentoonstelling van Oorlogsmuseum Overloon te bezoeken: Kantelpunt Europa. We zien hier in de kelder van het museum een aantal uniformen terugkomen uit de oude Fallschirmjšger-collectie; deze is al weer een tijdje permanent gesloten. Er zijn maar een aantal uniformen meegenomen naar de nieuwe tentoonstelling, waarbij deze vooral is uitgebreid met uniformen van geallieerde landen.

Lees meer