TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cavaleriemuseum

Dit museum is een echte aanrader! Naast een goede introductie over het ontstaan, de taken en de middelen van de cavalerie, maakt de bezoeker ook kennis met de 'tijd van het paard'. Hierin komt onder meer de Tachtigjarige Oorlog, de slag bij Waterloo, de mobilisaties van 14-18 en 39-40, de meidagen van 1940 en het optreden binnen het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) aan bod. Ook het gemotoriseerd optreden van de cavalerie komt in dit museum uitgebreid aan de orde, zoals de eerste pantserwagen, de meidagen van 1940, de Koude Oorlog en de recente vredesoperaties.

De expositie is ook buiten het museum te bewonderen. Op het terrein van het museum is er dan ook een historische collectie te vinden van gedeeltelijk nog rijklare cavalerievoertuigen.

Legitimatie (paspoort, rijbewijs) is aan de kazernepoort verplicht. U krijgt daar een elektronische toegangskaart voor het kazerneterrein.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Barry van Veen
  • Foto's: Peter Schipper (1), Arjan Vrieze (2, 3, 4, 5, 6)

Gerelateerde boeken

52.14772486, 5.35322068

Britse veteranen Tweede Wereldoorlog in Nederland

mei2018

Britse veteranen Tweede Wereldoorlog in Nederland

Ze zijn er! Vijfendertig Britse Tweede Wereldoorlog veteranen kwamen vanochtend met twintig Londense taxi's in Hoek van Holland aan. Ze komen terug om op 4 mei de herdenkingen bij te wonen en om op 5 mei Bevrijdingsdag te vieren.

Lees meer