In het Crematorium op Kamp Vught werden de lichamen verbrand van de gevangenen die in het kamp omkwamen of werden gedood.
De as van de lichamen van de slachtoffers ligt achter het crematorium verzameld in asputten.
Hier wordt elk jaar op 4 mei een dodenherdenking gehouden.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!
Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en drie jongere generaties van de ‘Pembarisan Pasukan Pertahanan’ (line up verdedigingstroepen) uit Vught. Deze jongere generaties dragen tijdens ceremonies een uniform om eer te betonen aan de traditie en de KNIL-militairen.
Op zondagmiddag 12 juni is op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught de jaarlijkse openbare herdenking van de kindertransporten van juni 1943, in samenwerking met Stichting Sobibor. Dit jaar is het 79 jaar geleden dat bijna 1300 joodse kinderen op transport moesten naar vernietigingskamp Sobibor, waar zij vrijwel allen direct na aankomst werden vermoord. Zij werden vaak vergezeld door slechts één ouder. Op verzoek van het herinneringscentrum spreken overlevende Evelyn Askolovitch-Sulzbach en Vera Bergkamp, Voorzitter van de Tweede Kamer.