Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Asputten Kamp Vught

In het Crematorium op Kamp Vught werden de lichamen verbrand van de gevangenen die in het kamp omkwamen of werden gedood.

De as van de lichamen van de slachtoffers ligt achter het crematorium verzameld in asputten.
Hier wordt elk jaar op 4 mei een dodenherdenking gehouden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Jeroen Koppes

Gerelateerde boeken

Ondergang
Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Encyclopedie van de Holocaust

51.666786, 5.258245

Foto-expositie 'KNIL & Maluku' - 9 juli t/m 4 september in Barak 1B

25jun

Foto-expositie 'KNIL & Maluku' - 9 juli t/m 4 september in Barak 1B

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en drie jongere generaties van de ‘Pembarisan Pasukan Pertahanan’ (line up verdedigingstroepen) uit Vught. Deze jongere generaties dragen tijdens ceremonies een uniform om eer te betonen aan de traditie en de KNIL-militairen.

Lees meer

Herdenking van kindertransporten vanuit Kamp Vught

4jun

Herdenking van kindertransporten vanuit Kamp Vught

Op zondagmiddag 12 juni is op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught de jaarlijkse openbare herdenking van de kindertransporten van juni 1943, in samenwerking met Stichting Sobibor. Dit jaar is het 79 jaar geleden dat bijna 1300 joodse kinderen op transport moesten naar vernietigingskamp Sobibor, waar zij vrijwel allen direct na aankomst werden vermoord. Zij werden vaak vergezeld door slechts één ouder. Op verzoek van het herinneringscentrum spreken overlevende Evelyn Askolovitch-Sulzbach en Vera Bergkamp, Voorzitter van de Tweede Kamer.

Lees meer

Lees meer (55)