TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Asputten Kamp Vught

In het Crematorium op Kamp Vught werden de lichamen verbrand van de gevangenen die in het kamp omkwamen of werden gedood.

De as van de lichamen van de slachtoffers ligt achter het crematorium verzameld in asputten.
Hier wordt elk jaar op 4 mei een dodenherdenking gehouden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Jeroen Koppes
Unieke foto’s ontdekt van Jodentransport Kamp Vught in mei 1943

31mrt

Unieke foto’s ontdekt van Jodentransport Kamp Vught in mei 1943

Nationaal Monument Kamp Vught is onlangs in het bezit gekomen van drie bijzondere foto’s. Een Duitse soldaat heeft ze in mei 1943 gemaakt tijdens een van de Jodentransporten vanaf het station in Vught. Directeur Jeroen van den Eijnde werd verrast door de vondst: “In ruim dertig jaar ben ik zelden op zulke bijzondere beelden gestuit en deze zijn onovertroffen.

Lees meer

Mode uit WOII: hondenhaarkleding en autobandschoenen te zien in Kamp Vught

9mrt

Mode uit WOII: hondenhaarkleding en autobandschoenen te zien in Kamp Vught

Schaarste aan stof en ander materiaal maakte mensen in de Tweede Wereldoorlog creatief. Schoenen van touw of autobanden en een trouwjurk van parachute stof; het is binnenkort te zien in de expositie ‘Mode op de bon’ in Nationaal Monument Kamp Vught. Mode-studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch lieten zich inspireren en hun ontwerpen krijgen ook een plekje in de bijzondere expositie.

Lees meer

Lees meer (54)