TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Mausoleum Keizer Wilhelm II

De Duitse Keizer Wilhelm II werd op 4 juni 1941 in het mausoleum bij Huize Doorn bijgezet.
Zijn stoffelijke overschot ligt hier tot op de dag van vandaag,

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: Arjan Vrieze

nov2018

Museum Huis Doorn treedt toe tot Canon

[DOORN] Museum Huis Doorn is toegetreden tot de Canon van Nederland. Dat gebeurde naar aanleiding van†twee bijeenkomsten die afgelopen zondag†in de Maartenskerk gehouden werden. Die†dag werd†herdacht dat er precies honderd jaar geleden een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Corina Blommendaal Tijdens de eerste bijeenkomst werden drie geselecteerde museumstukken uit eigen collectie in de schijnwerpers geplaatst en de tweede bijeenkomst bestond uit een concert van The Konrad Koselleck Big Band met als titel 'The Concert To End All Wars'.

Lees meer

sep2018

Museum Huis Doorn toont oorlogsverwerking in de beeldhouwkunst

Op 11 november 2018 is het exact 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Ter gelegenheid hiervan is in Museum Huis Doorn tot en met 27 januari 2019 de tijdelijke expositie ĎVerzet en verdriet in beeldí te bezichtigen, die op 24 augustus geopend werd door prinses Beatrix. Aan de hand van het werk van Nederlandse en Duitse beeldhouwers wordt getoond hoe in beide landen gedurende de periode 1918-1970 beide wereldoorlogen in de vorm van kunst werden herdacht.

Lees meer

Lees meer (1)