TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Erelijst van Gevallenen 1940-1945

De Erelijst bevindt zich in de hal van de voormalige Tweede Kamer der Staten-Generaal aan het Binnenhof te Den Haag. In de lijst staan de namen van bijna 18.000 Nederlandse militairen en verzetsstrijders die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Elke dag wordt een pagina van de lijst omgeslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.07953082, 4.31297525

Staten-Generaal herdenken 18.000 omgekomen militairen en verzetsstrijders

5mei

Staten-Generaal herdenken 18.000 omgekomen militairen en verzetsstrijders

Leden van de Eerste en Tweede Kamer hebben in de hal van de Tweede Kamer de bijna 18.000 Nederlanders herdacht die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen als militair of bij het verzet. De jaarlijkse herdenking was bij het nationaal monument de Erelijst van Gevallenen, waar in een boek onder meer de naam, het beroep en de plaats en datum van het sneuvelen of overlijden zijn vermeld.

Lees meer

Persoonlijke bezichtiging Erelijst van Gevallenen voor nabestaanden

mrt2019

Persoonlijke bezichtiging Erelijst van Gevallenen voor nabestaanden

Op maandag 25 maart stelt de Tweede Kamer de Erelijst van Gevallenen open voor een meer persoonlijke bezichtiging voor nabestaanden die daar behoefte aan hebben. Op de Erelijst staan de namen van militairen en verzetsstrijders die in de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen.

Lees meer

Lees meer (6)