TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oranjemolen Vlissingen

De Vlissingse Oranjemolen is de dichtst bij zee staande molen van Nederland en daardoor een blikvanger vanaf zee, Zeeuws Vlaanderen (Breskens) en de Westerschelde. De molen heeft tijdens zijn bestaan diverse keren te lijden gehad van oorlogsgeweld. Zo zou er zich nog een kogel afkomstig van de Engelse vloot in 1809 in de zuidwestkant van de molenmuur bevinden. In 1944 hebben de geallieerden dankbaar gebruik gemaakt van de molen met zijn witte buik als belangrijk oriŽntatiepunt tijdens de landing in de Slijkhaven, de landingsplaats die de codenaam ĎUncle Beachí kreeg.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

8feb

Sporen van de Strijd: Monument bij de Oranjemolen in Vlissingen

2019 en 2020 zijn bijzondere jubileumjaren: we vieren 75 jaar vrijheid. Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) staat uitgebreid stil bij deze zwaar bevochten vrijheid, waarbij ons accent ligt op Nederland en de Nederlandse bijdragen. De onderstaande bijdrage van Tessa Mulders is overgenomen van de website www.75jaarvrij.nl.

Lees meer