TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Scheepskanonnen Duikclub Ecuador

Naast het clubhuis van duikclub Ecuador liggen een aantal wrakken van scheepskanonnen die door de club zijn opgedoken.

Snelvuurkanon Duitse Mijnenveger M 469
Dit snelvuurkanon van 10,5 cm is afkomstig van de Duitse Mijnenveger M 469 en werd gefabriceerd door Krupp.

De Duitse mijnenveger M-469 werd tot zinken gebracht door een Royal Navy Motor Torpedo Boat onder bevel van Lt Cdr. Derek Wright. Dit gebeurde op 4 juli 1944 in de Noordzee ten noorden van het waddeneiland Vlieland. Duikers van Terschelling en Vlieland bezochten dit wrak en borgen verschillende items.

Snelvuurkanon Duitse Torpedoboot A57
Dit snelvuurkanon van 8,8 cm is afkomstig van de Duitse torpedoboot A 57. Het kanon is gemaakt door de bekende wapenfabrikant Krupp uit Essen. Het schip is op 1 maart 1918 gezonken ten noordwesten van Vlieland doordat het in een mijnenveld terecht kwam. Bij de ramp met het schip kwamen 26 man om het leven.Op 17 augustus 1993 opgedoken door duikteam Ecuador met hun schip de Ursus.

Snelvuurkanon Ovelgonne
Naast het clubhuis van duikclub Ecuador liggen een aantal wrakken van scheepskanonnen die door de club zijn opgedoken. Dit snelvuurkanon van 5,7 cm is afkomstig van de Duitse mijnenveger Oevelgonne. Het kanon is gemaakt door de bekende wapenfabrikant Krupp uit Essen. Het schip is op 1 maart 1918 gezonken ten noordwesten van Vlieland doordat het in een mijnenveld terecht kwam. Bij de ramp met het schip kwamen 26 man om het leven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)