TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Radarstelling Tiger - Openluchttentoonstelling

Udet Boje
Een door de Duitse Luftwaffe-generaal Udet ontworpen reddingsboei voor vliegeniers die boven zee hun vliegtuig moesten verlaten. De boei was voorzien van een verblijfsruimte met alle noodzakelijke middelen waaronder een radio om hulp in te roepen. Deze boeien waren theoretisch een goed ontwerp maar bleken in de praktijk niet te voldoen; de Gealieerden gebruikten ze als schietdoel en met enige regelmaat sloeg er een los om aan te spoelen aan de kust.

Monumententuin
In deze tuin staan verschillende objecten die uit de periode van de Tweede Wereldoorlog stammen. Zij geven een beeld van de Tigerstelling en van de oorlog in het algemeen. U vindt hier bijvoorbeeld mijnen en vliegtuigonderdelen van neergestorte vliegtuigen.

Deze tuin maakt onderdeel uit van de Duitse radarstelling Tiger uit de Tweede Wereldoorlog. Deze stelling is nu ondergebracht in een museum. Meer informatie over dit museum is te vinden op https://bunkersterschelling.nl/

Vliegtuigresten
Het betreft onder andere een rotorblad, een Hercules motor en het landingsgestel van een Vickers Wellington.

Zeemijnen
Op het terrein van het Bunkermuseum Terschelling staan verschillende zeemijnen opgesteld.

Kathy Mine
Dit is een Duitse Anti-Invasiemijn van het type Kathy Mine type A.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Stichting Bunkerbehoud Terschelling
  • Foto's: Stichting Bunkerbehoud Terschelling (1, 4), Arie de Vries (2, 3, 5)